Nyt fra Træskibslauget

Krabbefestival 10.September

Vi har i snart meget lang tid været lukket ned med aktiviteter i Træskibslauget. Men nu begynder der at ske noget igen, og i forbindelse med Krabbefestivalen den 10. september, vil vi lave noget kajkants hygge, som vi har gjort tidligere i forbindelse med Vild med Vand. I tidsrummet fra kl. 15 til 18. vil Shantykoret synge på kajen og der vil være udskænkning af fadøl, samt åbnet skib, værksted og klubhus, og der vil være mindst en gammel motor fra ”Æ Motorrum” i Thyborøn.

Ca. kl. 18 lægger vi op til Sensommerfest vi tænder op i grillen og lauget sørger for salat og brød til medbragt kød/fisk/pølser, og der kan købes øl, vin og vand til medlemspriser.

Tirsdag den 19. okt .  Kulturnat

Vi deltager som vi plejer

 

  Generalforsamling  Og Sommerfest er AFLYST

    for medlemmer af Lemvig Træskibslaug og Shantykoret        

  • hvor din bedre halvdel selvfølgelig også er velkommen.

 Det hele finder sted fredag 11.06.2021   

      17.00 – 18.00 Generalforsamling dagsorden følger

    18.00 – Tændes grillen til det medbragte kød / pølser

  Lauget sørger for tilbehøret kartoffelsalat / salat / brød

             Sted: Klubhuset havnen 70A 7620 Lemvig

                        ØL / VIN / Vand til medlemspriser.                              

   Tilmelding senest mandag den 07/06/2021

Tilmelding på tlf. 29 42 87 14

Eller mail: j.rok@mvbmail.dk

 

Nyhedsbrev fra Lemvig Træskibslaug. 8-11-20.

Kære Laugsmedlemmer.

Som en række andre foreninger og sammenslutninger er vi i Lemvig Træskibslaug rigtig meget påvirket af Corona situationen generelt og ikke mindst i Lemvig Kommune. Vores sidste arrangement i klubhuset var den 11. marts med Shantykorets øveaften, samme dag som landet lukkede ned første gang. Det betød aflysninger af resten af sæsonens aktiviteter også vores store satsning med Vild med Vand og sommerfesten. Heldigvis bedredes tilstanden hen over sommeren, og mange af os har haft en ganske god sejlsæson, hvor vi stort set kunne sejle hvorhen vi måtte ønske.

I bestyrelsen havde vi glædet os til en pæn række af arrangementer henover vinteren i lighed med andre år, men det er der desværre ingen udsigter til at gennemføre for øjeblikket. Selvfølgelig er vores traditionsrige julefrokost også aflyst i lighed med andre planlagte begivenheder, men vi er klar så snart situationen bedrer sig, hvornår det end må blive.

I værkstedet er der dagligt aktiviteter, hvor vi sagtens kan holde os under det fastsatte antal på 10 personer, og vi har også stadig ild i brændeovnen og kaffe på kanden søndag formiddag, hvor vi lige holder os under grænsen for forsamlinger.

Vi håber alle vores medlemmer har forståelse for vores stærkt begrænsede aktivitetsniveau og fortsat vil slutte op om lauget til en ny sæson, som forhåbentlig igen kan byde på nye og spændende arrangementer.

På vegne af bestyrelsen for Træskibslauget

Henning Thøgersen

Aflyst ny dato 9.Januar 2021

Træskibs Sammenslutningens lokale medlemsmøde for Vestjylland 2020

 

Vestjyder mødes om kystfiskeri og nationalpark

 

Træskibssammenslutningen i Vestjylland holder fredag den 6. november sit næste møde i kystfiskerbyen Nr. Vorupør i Thy. Fiskerlejet har ikke nogen egentlig havn, men det er stadig muligt at trække selv større både ud fra standen og op igen med et hydraulisk ophalerspil.

Vært for mødet er foreningen Vorupør Havbåde, der har fået restaureret en af de gamle, klinkbyggede fiskerbåde, som blev anvendt til havfiskeri. Den er bygget i byen i 1958 på et af de daværende to bådbyggerier. Foreningen ejer yderligere to tilsvarende både, som afventer restaurering, og har desuden tilbudt at overtage den nuværende, ligeledes klinkbyggede redningsbåd fra 1964, der skal udfases.

Før mødet er deltagerne derfor inviteret til at besigtige ophalerspillet og Vorupør Redningsstation. På mødet orienteres desuden om kystfiskeriets historie og om Nationalpark Thy, Danmarks første.

Jens Utoft

Vedr. Medlemsmøde 2020 i Nr. Vorupør
Hermed program for medlemsmødet i Træskibs Sammenslutningen Vestjylland
fredag den 6. november 2020:
15.00: Kaffe og småkager i Vorupør Fondens mødelokale ved P-pladsen Hawblink 1.
Kort orientering om Vorupør Havbåde
15.30: Besigtigelse af Vorupør Fondens ophalerspil og Vorupør Havbådes både på
Vorupør Landingsplads
15.45: Besøg på og orientering om Vorupør Kystredningsstation v. stationsleder Benny Bak
16.15: Kørsel til mødelokalet hos Surf & Work, Vorupør Skole, hvor mødet holdes
16.30: Foredrag om Nationalpark Thy v. formanden, Torben Juul-Olesen.
17.15: Vorupør Landingsplads’ og Fisker Compagniets historie, bådebyggerierne og
ophalerspillets funktion v. journalist Jens Utoft
17.45: Historisk film kystfiskeriet og fiskemetoder:
18.30: Aftensmad
19.30: Orientering fra kredsbestyrelsen og valg af tillidsfolk til TS
20.00: Hvad sker der hos jer – gensidig orientering vandet rundt til kaffen
21.00: Tak for i dag
For deltagere, der måtte ønske det, er der mulighed for at overnatte i moderne hytter på Vorupør
Campingplads – http://www.strandgaardenscamping.dk/
Pris: 175 kr. inkl. forplejning. Drikkevarer til rimelige priser
Tilmelding: Senest fredag den 30. oktober via TS’s hjemmeside

————————————————————————————————————–

 

AFLYST

Billedfortælling: Med S/Y Pernille rundt Nordkap via Lofoten og Trollfjorden.

Petrea & Gerhard Jürgensen fortæller om deres sejlads langs Norges kyst.

Tid og sted: D. 18 marts. Kl. 19.00 i Havnens Hus.

Arrangementet er gratis for medlemmer m. ledsager.

Der kan købes øl, vin og kaffe.

se mere

 

Den nye Folder  fra Lemvig træskibslaug er klar Ny Folder

 

 

Torsk med hele svineriet.

For medlemmer af Lemvig Træskibslaug med ledsagere.

Fredag den 21. februar kl. 18.30. Pris 100 kr.

Kurt Svennevig Christensen, formand for Landsforeningen Levende Hav og medlem af Lemvig Træskibslaug, laver kogt torsk med det hele, efterfulgt af kaffe og æblekage og fortæller om et fiskeriudviklingsprojekt i Pangani i Tanzania, som han netop er vendt hjem fra.

Der er plads til max. 36 deltagere, (først til mølle).

Tilmelding til Johnny Rokkjær mail: j.rok@mvbmail.dk, tlf. nr. 29428714 senest den 18. februar.

 

 

Godt Nytår

-til alle Træskibslaugets medlemmer, laugets venner og samarbejdspartnere.

Vi er nået til de sidste dage i 2019, og det er tid til at se tilbage – ikke bare på året, men på et helt årti. Vi synes, der er sket rigtig meget de første 10 år, fra vi startede med at mødes i det gamle gødningspakhus til nu, hvor vores aktiviteter foregår på Vesthavnen i nye fine bygninger.

Vi glæder os til at starte på endnu et årti og der er flere arrangementer på vej.

Shantykoret holder øveaften den første onsdag i hver måned, første gang i det nye år er onsdag den 8. januar, og den 15. januar er der filmaften, hvor vi viser den engelske film ”Fishermans Friends” om en lille gruppe fiskere på Cornwall, der synger Seashanties. Den 21. februar er der fællesspisning og et indslag om et lille fiskeriudviklings projekt i Tanzania. Det er vores medlem Kurt S. Christensen der vil lave kogt torsk med det hele og bagefter fortælle om projektet i Tanzania, som han på det tidspunkt netop er vendt hjem fra. Den 25. februar er der generalforsamling og vinterens sidste arrangement bliver i marts, hvor vores medlemmer Petrea og Gerhard Jürgensen vil fortælle om og vise billeder fra deres sejltur langs den norske kyst til Nordkap. Her er datoen endnu ikke fastlagt, men følg gerne med på hjemmesiden, hvor yderligere omtale og tidspunkt kommer op.

Vi minder også om Fjordens dag den 1. februar hos Nordvestjysk Fjordkultur. I 2020 deltager vi igen, sammen med en række andre aktører, i Havnens Dag i Lemvig, som er fredag den 22. maj.

TS-Pinsestævne bliver i Aalborg fra den 29. til den 31. maj, hvor vi håber på en god repræsentation af vores TS- fartøjer. Stævnet kommer til at foregå i Skudehavnen, med en masse maritime aktiviteter og Shantykoret vil være en del af programmet.

Også i 2019 har vi fået nye medlemmer, så ud over information om kommende begivenheder, er dette nyhedsbrev også et velkomstbrev til dem og vi ser frem til et godt samarbejde om en række spændende arrangementer i det nye år.

Tak for året der er gået og godt nytår.

På vegne af bestyrelsen for Lemvig Træskibslaug.

Henning Thøgersen

Fisherman’s Friends

Onsdag d. 15/1 kl 19.30 i Havnens Hus vises der film for medlemmer af Lemvig Træskibslaug m. ledsagere.

Der er gratis adgang, og kaffe og forfriskninger kan købes til medlemspriser.

Ti fiskere fra idylliske Port Isaac i Cornwall opnår usandsynlig succes på musiklisterne efter udgivelsen af deres debutalbum ’Sea Shanties’. Filmen beskriver hvordan Danny, som arbejder på et pladeselskab, tilfældigt hører koret synge og bestemmer sig for, at han vil udgive en plade med dem. Men det skal vise sig at være noget af en udfordring at styre 10 barske fiskere i pladeindustrien.

Fra drømme til Eventyr ”på deltid”

Mød kommunaldirektør i Lemvig Kommune, langturssejler mm., og medlem af Lemvig Træskibslaug Lars Keld Hansen og hustru Marianne.

Onsdag d. 13. november kl 19.30 i Havnens Hus.

Solen var på vej op over horisonten. Vi sad i cockpittet og nød turen over Kattegat hjem fra en fantastisk sommerferie i den svenske skærgård”. I løbet af sommeren havde vi talt om at sejle ned mod varmere himmelstrøg men snakken endte altid med de begrænsninger der var lette at standse op ved. Kunne vi sejle langt med et barn der manglede sine ældre søskende og kammerater? Kunne vi få orlov fra vores arbejde? Skulle vi sælge alt for et par år på verdenshavene? osv. osv.

I løbet af efteråret og et brækket ben udviklede tanken sig om at sejle til Middelhavet på deltid …”

I 2009 besluttede Marianne og Lars Keld at realisere drømmen om at sætte kurs mod varmere himmelstrøg med S/Y Poseidon.

De tager os med gennem Europas floder og kanaler, over Korsika, Sardinien, Italien til Grækenland og er nu sejlet videre til Spanien.

De vil fortælle om, hvordan drømme kan blive til virkelighed på rekordtid, om hvordan man kan realisere sit mål, når man stadig er arbejdsramt og kun kan sejle i etaper. 

Arrangementet er gratis for foreningens medlemmer med ledsager.